Miskolci Állatkert


Fedezd fel öt kontinens több mint 120 fajának 800 egyedét a Bükki Nemzeti Park szomszédságában található állatkertben, ahol a kedvencedet még örökbe is fogadhatod!

A fák között sétálva a Kárpát-medence vadon élő állatai mellett egzotikus fajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal is megismerkedhetsz. Az állatkert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, így annak természetes növény- és állatvilágából is ízelítőt nyújt. Látványetetések, csoportvezetések, napközik tarkítják az állatkerti programot, így látogatás előtt érdemes a honlapjukat megtekinteni!

A Miskolci Állatkert területén számos köztéri alkotást láthatsz. A szobrok híres természettudósoknak és már kihalt állatoknak állítanak emléket! Jószay Zsolt három portrészobra Dr. Anghi Csaba természettudós, egyetemi tanárt, a Budapesti Állat- és növénykert egykori igazgatóját, Gerald Durrell angol természetkutató, írót és Konrad Lorenz Nobel-díjas természettudós, írót ábrázolják. 

Kihalt állatok szobraival is találkozhatsz melyek Frankó Anna, Miklós Zsuzsanna és Szelekovszky Magdolna munkái. Óriásalka, Óriásteknős, Rodriguezi pálmagekkó, Dodó madár, Rodriguezi örvös arapapagáj és széles csőrű papagáj élethű másával is készíthetsz képeket!