Lillafüredi Libegőpark


Szerezz maradandó élményt, és lógasd a lábad a Bükk hegység felett 1800 méteren át!

A Bükk hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból a Lillafüredi Libegő, mely a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába. A drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul és a 606 méter magasan fekvő hegyi állomásra szállítja az utasokat. Egyszerre több mint 180 ember gyönyörködhet a tájban a 16-18 perces menetidő alatt.

Lillafüred 300 méter tengerszint feletti magasságban található klimatikus gyógyhely, ezért az Oxigén túraútvonal kímélő és gyógyító klímája rekreációra, sportolásra, kirándulásra egyaránt kiválóan alkalmas. A 7 kilométeres útszakaszon a látogatók megismerhetik a Bükk gazdag állat- és növényvilágát, az erdőbe rejtett Szent István- és Hajnalka-forrást, valamint a környék zarándokhelyeit, a gyógyító köveket.

A Rollerösvény a lejtőkön, lankás vidéken használatos tereprollerekkel vadregényes és egyedülálló hegyi sportot, ma még Magyarországon újdonságnak számító, új típusú tartalmas szórakozást kínál az egész családnak az év minden napján.