Végállomás Bistorant Bisztró & Étterem

Elérhetőség

3525 Miskolc, Dorottya u.
Az étlap
 
A Budapesten kívül is éledező gasztronómia egyik oszlopos tagja, bisztró étlapjukon a legnagyobb kedvencekkel találkozhat: kacsacomb, juhtúrós sztrapacska, malaccsülök, szűzpecsenye, borjú bécsi, szarvaspörkölt,belsőségek, vadak, lillafüredi pisztráng és a kihagyhatalan Végállomás burger, amivel elnyerték a legjobb street food lelőhely címét Észak-Magyarországon! 
 
Mi a bistorant?
Bisztró és hagyományos értelemben vett étterem is. Ötvözik a kettőt, a hely adottságait figyelembe véve.
 
Bisztró ebéd
 
Hétköznapokon délben naponta változó bisztró-menü: két leves, három főétel, ebből egy vegetáriánus és desszert. Fix árakon lehet választani kettő vagy három fogást.
 
Az alapanyag
Friss, szezonális alapanyagokat használnak, a helyi és a környékbeli termelők termékeit; az adott évszak zöldségit, gyümölcseit, házi sajtokat. A zöldfűszerek egy közeli kertből kerülnek ide, tiszai halász fogja a halat, helyben sütik a kenyeret. Szezonálisan kínálnak erdei gombákat, tanyasi nyulat, zempléni bárányt, de mindig van az étlapon a feledésbe merült belsőségekből, marhanyakból vagy sertéspofából -természetesen újragondolva.
 
Jó minőségű alapanyagok, modern konyhai technológia, nagyfokú kreativitás, folyamatos megújulás - ez az, amit a Séf Úr konyhája munkájában a legfontosabbnak tart - mindez csak lazán, spontán módon.
 

Egyediség, minőség, színvonal – ez a Végállomás Bistorant mottója.