A Miskolctapolca Barlangfürdő**** a város nemzetközi hírnévnek örvendő attrakciója. A természet csodája Európa közepén. Egy olyan barlangi labirintus, amely medencék sokaságából áll. A fürdőhöz szaunapark is tartozik, mely télen-nyáron várja a lazítani vágyókat. Az Aquaterápia részlegen különböző frissítő masszázsok és kezelések közül választhatnak az év minden napján. A Barlangfürdő területén a nyári főszezonban kültéri a medencék is nyitva vannak. Nyáron hétvégente éjszakai fürdőzésen vehet részt.

A Selyemréti Strandfürdőben úszó- és gyermekmedence, hatalmas csúszdák, dögönyözők és más élményelemek várják a vendégeket. A minden évszakban nyitott dögönyöző medencében a legnagyobb mínuszokban is vehet egy kültéri, kellemes, forró fürdőt. 

A Miskolctapolcai Strand óriási úszómedencével és családi medencével, szaunával, dögönyöző medencével, masszázzsal, és fitnessteremmel várja a kikapcsolódni vágyókat.

Miskolc legmodernebb uszodája, az Egyetemváros közelében felépült Kemény Dénes Városi Sportuszoda az úszás kedvelőinek, a sportolóknak és a szurkolóknak lett kialakítva.

A wellness szerelmeseit a város több wellness hotele kényezteti számtalan szívet-lelket melengető szolgáltatással: pezsgőmedenc, gőzkabinok, masszázsok, szaunák és merülőmedencék, napozóteraszok, fitnesstermek várják a vendégeket.