Őszi programkavalkád Miskolcon

Őszi programkavalkád Miskolcon

Jobbnál jobb gyerekprogramok várják a kicsiket és nagyokat. A Baráthegyi Majorság Tök jó szombatján például kézműves foglalkozások, interaktív játszóvár és tökfaragás is lesz. Az állatsimogatóban pedig biztos mindenkit elvarázsolnak az alpakák, Süti, Cleopátra, Izabella és a többiek.

A Miskolctapolca Barlangfürdő alapból különleges helyszín és jó választás. De október 29-én szombaton még különlegesebb élményt kínál, hiszen ünnepi dekorációval kedveskednek az éjszakai fürdőzés vendégeinek, a gyerekek pedig a boszorkánnyal is találkozhatnak. A tematikus szaunaprogramokra előzetes regisztráció szükséges.

Lillafüreden két különleges program is lesz október utolsó hétvégéjén. Félelmetesen jó hangulatú szezonzáró libegőzést rendeznek a Libegőparkban, ahol kézműves foglalkozás, rejtvényfejtés, tökfaragás mellett sütőtökös kávékülönlegességek is lesznek. A Halloween jelmezben érkezőknek kedvezmény jár!

Tök jó délután lesz október 30-án vasárnap a Hétmérföldes Meseúton. Nagyobb családok, kisebb csoportok jelentkezését várják, hogy közösen járhassák be a meseút egy részét. Az állomásokon igazi mesei szereplők várják, és próbatételek elé állítják majd a résztvevőket, akik - ha kiállják a próbákat - igazi hősökké válhatnak maguk is. A részvétel regisztrációhoz kötött!

 

A miskolctapolcai Avalon Park Maya Játszóparkjában már zajlik az Elő halloweeni hét, amit a november 6-ig tartó Halloween napok programsorozata követ majd, ahol egymást váltják a rémségek, a boszik, a zombik és a szörnyek.

A Miskolci Állatkertben már hagyomány, hogy október utolsó napján a nemszeretem állatokkal ismerkedhetnek és az éjjel aktív állatok életébe is bepillantást nyerhetnek a látogatók. A Halloween esten tűzzsonglőrök, látványetetések és világító ásványok is szerepelnek a fáklyákkal és töklámpásokkal kivilágított állatkert programkínálatában.

A nagy sikerre való tekintettel ismét ellátogat a Pannon-tenger Múzeumba a Dinószelidítő; november 5-én 10 órától várnak minden érdeklődőt Dévai Levente, alias Jack Spenót műsorára. És ha valakinek ez nem elég, aznap este a Da Vinci Kids által szervezett Dinónyom-olvasó Pizsamapartin is részt vehet – szóval az Éjszaka a múzeumban – nem csak egy filmcím! Ottalvós és Hazamenős jegytípusok közül választhatnak a jelentkezők.

A szórakozni vágyóknak számos koncertet és bulit kínálnak a következő hetek. Skandináv éjszakák, Jég dupla whiskyvel, Az légy, aki vagy és más slágerek is bizonyára felcsendülnek majd a Charlie 75 koncerten a Művészetek Háza színpadán. Novemberben hazalátogat majd az EDDA, és koncertezik a Wellhello, valamint a Bohemian Betyars a Miskolci Fúvosokkal.

A különleges gasztroélményekről sem kell lemondani, hiszen a halloweeni tökös ínyencségek után hamarosan jönnek a Márton napi libaságok és borvacsorák. Aki már november első hétvégéjén szeretne részt venni egy lakomán, válassza az Aranykorona Étterem élményvacsoráját, ahol jelmezes felszolgálók, kikiáltók, mutatványosok gondoskodnak a hangulatról. November közepén pedig a Népkerti Vigadó, a Calimbra Hotel étterme és a Vendéglő a Pisztrángoshoz finomságait biztosan érdemes lesz megkóstolni. A Végállomásban pedig az is kiderül majd, hogy Az erdő finom.

A meghirdetett programok mellett érdemes még kirándulni, bicajozni egyet a gyönyörű őszi erdőben.

Képek forrása: hellomiskolc, Herman Ottó Múzeum, MKK és Miskolctapolca Barlangfürdő facebook oldalai