Különleges MVK a Múzeumok Éjszakáján

Dátum

2017 jún

24
3525 Miskolc, Miskolc
Web: muzej.hu/hu/program/kulonleges-mvk-muzeumok-ejszakajan-szo-06242017-1600
3527 Miskolc, MVK Zrt. telephelye, Szondi György út

Nézze meg térképen
A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Szondi György utcai telephelyén, június 24-én a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében 16:00-22:00 óra között különleges estét szervez.
 
Az autóbuszok és villamosok vezetőfülkéjének kipróbálása mellett veteránjármű kiállítással, különleges járművek bemutatásával, érdekes gyerekprogramokkal, telephely látogatással, kulisszatitkokkal és délután három koncerttel várják a vendégeket. Az MVK Zrt. színpadán 18 órától a Holdviola Zenekar, 19 órától a Musical Műhely és 20 órától Mogyorósi Adrienn lép fel.
 
A június 24-ei különleges nyílt nap keretében minden érdeklődő beülhet az MVK kiállított autóbuszainak és villamosainak vezetőfülkéjébe. Olyan különlegességekkel készülnek, mint például a 107 éves hóseprő villamos vagy a legendás 58 éves Ikarus 31-es. A kiállított veterán járművek között az 1950-es, 60-as és 70-es évekből származó számos „old timer" személygépkocsi, motorkerékpár mutatkozik be, vendégszerepel a kassai és rozsnyói veterán autós klub.
 
Idén először mutatkozik be az MVK telephelyén a Magyar Honvédség, akik technikai és járműbemutatóval várják az érdeklődőket. A gyerekek próbára tehetik ügyességüket egy különleges biciklis akadálypályán és a rendőrségi motoros közlekedésbiztonsági szimulátoron is.
 
Az érdeklődők idén is részt vehetnek a rendkívül népszerű telephely látogatáson: ezen bemutatjuk közlekedési vállalatunk „életét”, a villamos-és autóbusz javító csarnok napi munkáját, amelyhez „szakmai idegenvezetés" társul.
 
Idén is értékes nyereménycsomagokat sorsolnak ki azok között, akik szavaznak a legszebb, legeredetibb és közönségdíjas járművekre.
 
Az MVK Zrt. a rendezvényre való eljutás megkönnyítése érdekében a Tiszai pályaudvarról, illetve a Centrum áruháztól minden fél- és egész órában ingyenes veterán járatokat indít.
 
Mátyás Zsófikáért gyűjtenek:
 
Minden látogatót arra kérnek, sok-sok műanyag kupakkal látogasson ki a Múzeumok Éjszakájára! Zsófi hamarosan öt éves lesz és még számos műtét vár rá, hogy járni tudjon. Szülei a kupakok árából igyekeznek finanszírozni a fejlesztéseket, tornákat és műtéteket, ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik az MVK Zrt. is a Múzeumok Éjszakája rendezvényével. Kérik, hozzanak sok-sok műanyag kupakot és adják le a gyermeksátornál, a kupakkal érkezők között tombolanyereményeket sorsolnak ki!
 
A belépés a rendezvényr ingyenes.

 

Városrész
Miskolc
Esemény típusok
Családi program