Víz Világnap az Állatkertben

Dátum

2018 márc

22

Web: miskolczoo.hu/node/859
Esemény helyszíne:
Miskolci Állatkert és Kultúrpark - 3510Miskolc, Csanyik-völgy, Majális park
Telefon: +36 46 332 121

Nézze meg térképen

2018. március 22-én, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark hagyományosan megrendezi a Víz Világnapot, melyen változatos programokkal várja a miskolci állatkertbe látogatókat.

A Víz Világnapon a Miskolci Állatkert kiállítással és játékkal is készül kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Azok a látogatók, akik tudásukat szeretnék felmérni, „Víz-Kvízen” vehetnek részt, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába ezen a napon a természet egyik legnagyobb kincse, a víz kerüljön.

A Víz Világnap ez évi jelmondata nem véletlenül hangzik így: „A természet adja a választ”. Földünk legsürgetőbb problémáival a 20. században csak regionális szinteken foglalkoztak a nemzetek, mára azonban már nem csupán a víz tisztasága a globális kérdés. Árvizek, aszályok, vízszennyezés - mind károsítják a növényzetet, talajt, folyókat, tavakat. Hogyan csökkenthetjük az ezek által okozott károkat?

A megoldást a természet maga kínálja. A zöld infrastruktúra térhódítása azért fontos, mert több probléma egyidejű kezelésére is lehetőséget nyújt. Új erdőket kell telepíteni, vissza kell kapcsolni a folyókat az árterekhez, helyre kell állítani a vizes élőhelyeket, hiszen ezek tartják egyensúlyban a víz körforgását, javítva az emberiség egészségét és életminőségét.

Városrész
Miskolc
Esemény jellege
Szabadtéri
Esemény típusok
Családi program | Gyermekrendezvény