Végállomás Bistorant Bisztró & Étterem

Elérhetőség

3525 Miskolc, Dorottya u.
Miskolc Pass turisztikai kártyával a Bistorant vendégei a'la carte fogyasztás esetén tájjellegű bort kapnak.
 
A miskolciaknak szóló 365 napos és 365 napos Miskolc Pass kedvezménykártyával 10 %
kedvezmény vehető igénybe a Bistorant saját rendezvényeinek részvételi díjából (borvacsorák, vacsoraestek, vacsoraszínház)
 
 
Az étlap
 
A Budapesten kívül is éledező gasztronómia egyik oszlopos tagja vagyunk, bisztró étlapunkon a legnagyobb kedvencekkel találkozhat: kacsacomb, juhtúrós sztrapacska, malaccsülök, szűzpecsenye, borjú bécsi, szarvaspörkölt,belsőségek, vadak,lillafüredi pisztráng és a kihagyhatalan Végállomás burger, amivel elnyertük a legjobb street food lelőhely címét Észak-Magyarországon! 
 
Mi a bistorant?
 
Bisztró is szeretnénk  lenni és hagyományos értelemben vett étterem is. Próbáljuk ötvözni a kettőt, a hely adottságait figyelembe véve. Alapvetően a hétköznapokban bisztróként visszük a helyet, de van egy közel 80 főt befogadni képes galéria, ahol rendezvényeket (esküvő, bankettek, céges rendezvények, baráti összejövetelek) is lehet tartani, ami inkább az éttermi vendéglátásra jellemző. 
 
Bisztró ebéd
 
Hétköznapokon délben kínálunk, naponta változó bisztró-menüt. Két leves, három főétel, ebből egy vegetáriánus és  desszert. Fix árakon lehet választani kettő vagy három fogást.
 
Az alapanyag
 
Ragaszkodunk a friss, szezonális alapanyagokhoz, a helyi és a környékbeli termelők életben tartásához.
Az adott évszak zöldségit, gyümölcseit, házi sajtokat használunk, a zöldfűszerek egy közeli kertből kerülnek ide, tiszai halász fogja a halat, mi sütjük a kenyeret. Figyelembe vesszük az ünnepeket és amit a piac kínál, ennek megfelelően váltjuk gyakran a „Séf úr ajánlatát”, amellyel kiegészítjük az a’la carte étlapot. Szezonálisan kínálunk erdei gombákat, tanyasi nyulat, zempléni bárányt, de mindig van az étlapon a feledésbe merült belsőségekből, marhanyakból vagy sertéspofából-természetesen újragondolva.
 
Jó minőségű alapanyagok, modern konyhai technológia, nagyfokú kreativitás, folyamatos megújulás- ez az amit a Séf Úr konyhája munkájában a legfontosabbnak tart- mindez csak lazán, spontán módon.
 
Végállomás burger
 
A hamburger „örök darab”, mindig reneszánszát éli. Kiváló minőségű marhahússal, házi zsömlével készítjük. A mellé kínált friss saláta és a házi sült burgonya teszi fel az i-re a pontot.
 
Séfünk hitvallása
 
"Az én konyhámon lényegesen többet kell dolgozni, mint máshol. Itt nincsenek kényelmi termékek, mindent mi állítunk elő, az előkészítés sok időt és munkát igényel, de ez megéri, mert valami igazit szeretnénk a tányérra tenni." 
"Az evés a létfenntartáson túl mindig is valami kultikus cselekedet is volt, gondoljunk csak az áldozati lakomákra, és máris eljutottunk az evés transzcendens mivoltához. Egy gyümölcs vagy zöldség látványa, színe, illata, érintése elgondolkodtat a Teremtés tökéletességén, szépségén. Tisztelem azt, amiből főzök, és akinek főzök." 
 
Egyediség, minőség, színvonal – ez a Végállomás Bistorant mottója.
Szeretettel várjuk, válogasson kedvére!