„Veczán Pál” Egyházzenei Kórustalálkozó

Dátum

2017 okt

12
-

2017 okt

15

Web: www.ifihazmiskolc.hu
Esemény helyszíne:
Belvárosi evangélikus templom - 3525Miskolc, Hunyadi u.

Nézze meg térképen
 
Négy nap, négy helyszín, húsz kórus. 2017. október 12. és 15. között felcsendülnek majd egyszólamú gregorián énekek, többszólamú kórusművek, gyülekezeti énekek és hangszerekkel kísért darabok is. Az ingyenes program célja, hogy lehetőséget adjon más felekezetűek, vagy az egyházon kívüli zeneszerető emberek számára is a kórusokkal való találkozásra, az elcsendesedésre.
 
Fontos, hogy a különböző templomokban szolgáló kórusok megismerhessék egymást, bővíthessék repertoárjukat, tapasztalatot cserélhessenek, inspirációt nyerjenek a hangszerelési lehetőségeket illetően. Ezért álmodta meg huszonnégy évvel ezelőtt a néhai Veczán Pál miskolci evangélikus esperes a kórustalálkozót.  „Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, még megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk” – vallotta az esperes.
 
A reformáció 500. évfordulója alkalmából idén minden kórus egy Luther feldolgozású művel is készül. A közönség pedig miskolci vendégművészekkel is találkozhat.
 
IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK
 
Október 12. csütörtök - 16:00 a Belvárosi Evangélikus Templom,
Október 13. péntek -  16:30 az Avasi Műemlék Református Templom,
Október 14. szombat - 16:00 a Diósgyőri vár Lovagterme,
Október 15. vasárnap - 16:00 a Belvárosi Református Templom.
 
A belépés ingyenes!

 

Városrész
Miskolc
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Színház, irodalom