Avasi Borangolás

Dátum

2017 máj

12
-

2017 máj

13

Web: www.borangolas.hu
Esemény helyszíne:
Avas hegy -Miskolc,

Nézze meg térképen

A Miskolczi Borbarátok Társasága Miskolc város napja ünnepség sorozathoz csatlakozva immár hatodik alkalommal rendezi meg az Avasi Borangolást.

Európában egyedülálló módon Miskolc város szívében, az Avas hegy északi oldalában több mint 800 pince és borház helyezkedik el. Ezek nem ritkán 300–400 évesek. Itt található a város két emblematikus építménye az Avasi Kilátó, valamint a középkori Avasi Református templom a hozzá kapcsolódó műemlék temetővel.

A borokról a helyi gazdákon kívül, Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott több mint 55 borászat gondoskodik. A finom ételeket a város neves vendéglői tálalják az Avas több pontján és az Avas tetőn a

Kilátó melletti Avasi Ligetben kialakított Gasztro Placcon. A hangulatot több mint 26 igazi mulatós „pince” zenekarok és zenész pezsdítik fel. Sebestyén Márta, Gryllus testvérek koncertjével kezdenek május 12-én, de itt lesz a Borra-Való, Singas Project, Mintha, Áll-A-Tok és Szombat este a P-Mobil zárja a programot.

Várnak mindenkit a több mint 35 nyitott pincében és a helyszínen, ahol kicsik és nagyok, szomjasok és éhesek mintegy 48 programból válogathatnak a város szívében a Szent György hegyen.

Miskolc Pass kedvezmény mértéke
Egyéb kedvezmény
Városrész
Miskolc - Avas
Esemény jellege
Szabadtéri
Esemény típusok
Ünnepi programok