Tea Parti Zenével

Dátum

2017 szept

17

Web: mnsz.hu/eloadasok/single/658
Esemény helyszíne:
Miskolci Nemzeti Színház - 3525Miskolc, Déryné u. 1.

Nézze meg térképen
2017. szeptember 17-én 15:00 órától a Miskolci Nemzeti Színház Nézőtéri Társalgójában Tea Parti zenével című előadást tarják meg. A vendég a svéd Dacke Dranger barbershop kórus lesz.
 
Jegyár: 1 000 Ft/fő
 
 
Barbershop muzsikát  férfikórusok vagy qvartettek adnak elő. A név az XIX. században alakult ki amikor is a borbélyra várakozó vendégek spontán énekléssel múlatták az időt vagy szórakoztatták egymást a szalonban. Manapság, főleg Amerikában, vannak már női barbershop-csoportok is. A Barbershop-muzsika gondolata az hogy az alapmelódiát más szólamok veszik körül, szorosan és parallell ackordokkal. A hatás egy speciális, homogén hangzás. Ugyanakkor a szólamok megpróbálnak olyan extrém tisztán énekelni együtt hogy a rezonancia miatt olyan hangtónusokat is lehet hallani amiket senki nem énekel.
 
A svéd Barbershop-kórus ”Dacke Drängar” 1984 óta kínál a közönségnek örömteli, néha vicces, természetes hangzású és erősítés nélküli szórakozást. Repertoárjukon férfikórusoknak szerzett modern és régi dalok, balladák valamint a 60-as évek rockzenéje szerepel, mindez átdolgozott, szórakoztató stílusba öltöztetve. Ne hagyja ki a lehetőségét annak hogy meghallgasson, átéljen egy speciális, Magyarországon még csaknem ismeretlen, vidám kóruskoncertet!
Városrész
Belváros
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Zene, tánc