A Diósgyőri vár titokzatos éjszakája

Dátum

2020 júl

25

Web: www.diosgyorivar.hu/programok
Esemény helyszíne:
Diósgyőri vár - 3534Miskolc, Vár u. 24.

Nézze meg térképen

2020 aug

21
2020. 08. 21. Kapunyitás: 18:45

19:00 – 22:30 Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban
Sötétedés után a Diósgyőri vár teljesen más arcát mutatja. A látogatók előtt megelevenednek a középkori várhoz kapcsolódó történelmi alakok, a tárgyak pedig rendkívüli módon mesélik el történetüket. Minden éjszaki program egy-egy témához, jeles eseményhez kapcsolódik, amely a vár termeiben is megelevenedik a látogatók előtt a gyertyafényes sétákon. A Felső várudvaron emellett folyamatos és ismétlődő programokon is részt vehetnek a vendégek.
Ezen az éjszakán a Lovagkirály alakját idézik meg. A vendégeket ámulatba ejtik a Pavane zászlóforgatók lélegzetelállító mutatványai, a kicsiket pedig apród- és udvarhölgy képző várja. A várudvaron harcedzett lovagok csapnak össze, míg a középkori talpalávalót a Hollóének Hungarica húzza majd.

  • Pavane zászlóforgatók
  • Apród- és udvarhölgyképző
  • Lovagi összecsapások
  • Hollóének Hungarica
  •  
  • A vártúrák 30 percenként indulnak, a csoportok létszáma korlátozott.

A jegyeket meghatározott időpontokra értékesítik 19:00- 22:30 között, mivel a folyamatos programok mellett az éjszakai rendezvény magában foglal egy különleges tárlatvezetést is a Diósgyőri vár termeiben. Ezeken a sétákon kisebb csoportokban vehetnek részt az érdeklődők abban az időpontban, amelyre jegyüket megváltják. Emellett 19:30 és 23:00 között folyamatosan részt vehetnek a rendezvény programjain.

Az időpont, amely a megváltott jegyen szerepel csupán a tárlatvezetés időpontját jelzi, minden látogató már kapunyitástól beléphet a rendezvény területére. Kérik, hogy a jegyen szereplő időpontban jelenjen meg az indulási pontnál a Felső várudvaron, mivel, ha lemarad, sajnos nincs lehetőség arra, hogy a későbbiekben részt vegyen a sétán.

Jegyárak:
Felnőtt belépő: 1900 Ft,
Gyermek, diák és nyugdíjas belépő: 1000 Ft, 0-6 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható.

Jegyek kaphatók:
Online a www.diosgyorivar.hu-n és a www.jegy.hu-n, valamint a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár utca 24. Tel.: 46/533-355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartják!

 

Városrész
Miskolc - Diósgyőr
Esemény jellege
Szabadtéri | Fedett
Esemény típusok
Családi program