Slam Poetry Miskolc vol. 29 - Capriccio Slam & Roast Bájer Máté

Dátum

2017 szept

15

Nézze meg térképen

Slam Poetry estet tartanak a Helynekemben 2017. szeptember 15-én, 19:00 órai kezdettel.  

Kapunyitás: 19:00

Belépő: 500 Ft/fő
 
Már hagyomány, hogy a Slam Poetry Miskolc a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, idén a 14. Jameson Cinfest programjához kapcsolódóan versenyt hirdet. A fesztivál nyitófilmje szeptember 8-án 17 órakor a Sörgyári capriccio lesz - a rendező, Jiří Menzel és a főszereplő,Magda Vášáryová jelenlétében. Az Oscar-díjas rendező életműdíjat kap Miskolcon, a legendás színésznő és diplomata Vášáryová pedig a nyitóünnepségen átveszi a Jameson CineFest tavaly alapított Európa-díját.
 
Témánk tehát a Sörgyári capriccio, amit természetesen most is szabadon értelmezhetnek a kedves versenyzők. Szólhat a szöveg a sörről, az élet szeretetetéről vagy amit számodra üzen a film. A capriccio egyébként magyarul annyi tesz, hogy szeszélyes, csapongó zenedarab.
 
Jelentkezni a planettpoet@gmail.com címen lehet!
 
Kalap:
 
A sörözés előtt azonban grilleznek is. Roast – égetés, savazás, cinkelés, pörkölés. Nagyjából így lehet lefordítani ezt a főnevet, amely az Egyesült Államokban csaknem 100 éve egy közéleti személyiség pellengérre állítását jelenti. Magyarországon néhány elvetélt próbálkozás után, az I. Összmagyar Slam Poetry Táborban tartották meg az első igazán fergeteges hangulatú roastot, aki ott volt az tudja...
 
Nálunk Bájer Máté lesz az első áldozat!
Akik a grilfogót pörgetik: Bánóczi Bea, Fazekas Viktor, Irlanda Máté, Maier Péter, Nagy Tamás és Ozsváth Cseke Gergő. Vigyázat a roast oda-vissza működik, így az égetők is megkapják a magukét.
 
Belépő:500 Ft/fő
 
A verseny után Video Disco hajnalig!
Városrész
Belváros
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Színház, irodalom