Régészet napja

Dátum

2019 máj

24

Web: https://regeszetnapja.hu/program/ver-es-eroszak-a-regeszeti-korokban/
Esemény helyszíne:
Pannon-tenger Múzeum - 3529Miskolc, Görgey Artúr út 28.

Nézze meg térképen

Egyéjszakás kaland a múzeumban: Erotika és Erőszak - A Régészet Sötét Éjszakája

Borzongató és tabudöntögető programmal várja idén májusban látogatóit a Herman Ottó Múzeum a Régészet Napja alkalmából. Az országos rendezvénysorozat ezúttal a Régészet „sötét” oldalának témái köré rendeződik, amely Miskolcon rendhagyó módon a Régészet Éjszakája lesz. Az interaktív „Egyéjszakás kaland” során az érdeklődők régészek segítségével ismerkedhetnek meg múltunk sötét titkaival, pajzán történeteivel, véres mindennapjaival. A múzeum gyűjteményének legpikánsabb leleteit régészeti „peep show” során leshetik meg, de bepillantást nyerhetnek egy tömegsír feltárásának nyers valóságába is.
Számos meglepetéssel, előadásokkal, műsorokkal és a komoly témák mellett természetesen humorral is várják a látogatókat. Az oldott hangulatért a Társalkodó szobában felnőtt korú vendégek számára borvásárlási lehetőséget is kínálnak a Czemiczki Pincészet válogatott nedűiből.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött és kizárólag a rendezvényhez kapcsolódó programok helyszíneire érvényes! Belépés csak 16 év felett!
A 15 -15 fős turnusok óránként indulnak, A és B csoportra bontva, az Erotika és Erőszak termekben félóránként váltva egymást.

Városrész
Belváros
Esemény jellege
Szabadtéri
Esemény típusok
Családi program | Kiállítás