Múzeumok éjszakája a Miskolci Galériában

Dátum

2017 jún

24
3525 Miskolc, Miskolc
Esemény helyszíne:
Miskolci Galéria - Rákóczi-ház - 3530Miskolc, Rákóczi utca 2.

Nézze meg térképen

Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Miskolci Galéria és idén ötven esztendős a triennále is. A Miskolci Galéria Rákóczi-házában a Miskolci Grafikai Triennále sokszorosított grafikai anyaga éppen ezért több szempontból is reflektorfénybe kerül. A kortárs képzőművészeti anyaghoz remekül illik a szabadstílusú, friss slampoetry műfaja. Versenyt hirdetnek és a tárlat törzsanyagára alapozva arra kérik az ifjú tehetségeket, hogy stand up-os stílusban énekeljék meg a nekik leginkább tetsző alkotásokat, s mutassák be őket ily módon a közönségnek. A Triviális Triennále alcímet viselő program tehát a kortárs képzőművészet világába viszi a közönséget, s e programban az idegenvezető slam poetry-csapat három-három fős teamben kalauzolja majd az érdeklődőket, művészetbarátokat a termeken, miközben egymás szavába vágva, közösen pörgetik fel a hangulatot. A Rákóczi-udvarban dallamos jazz muzsika oldja majd fel a benti fordulatokban gazdag tárlatvezetést.

 

Programok:
 
17:00 - 23:45 | attrakció, gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
 
Rendhagyó céllövölde - Az egri Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti intézete a Célozz meg egy grafikát felkiáltással egy rendhagyó céllövöldét üzemeltet, ahol a lőhető ajándékok a hallgatók által tervezett kis grafikai tárgyak, szuvenírek lesznek.
 
A Rákóczi u. 14. szám alatt, a Cafe Godot mellett felállított céllövöldében 17-24 óráig (igazodva a galéria nyitva tartásához) a megváltott belépő mellé váltott célzójeggyel próbálkozhatnak a kalandra vágyók.
 
17:00 - 23:45 | attrakció, előadás, gasztronómia, gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás
 
Sokszorosító műhely - Mit lehet sokszorosítani? Például éveket. A Miskolci Galériának ebből sok van. Eddig pontosan 50.
 
A születésnapos Galériában a Múzeumok Éjszakáján a Miskolci Grafikai Triennálé kapcsán a sokszorosítás kerül a középpontba. Mi tesz egy sokszorosított alkotást egyedivé? Mitől lesz művészi az, ami megismételhető? Mivel és hogyan lehet sokszorosított műveket létrehozni? És egyáltalán, mit és miért sokszorosítunk? Az éjszaka során hagyományos és szokatlan anyagokkal, technikákkal, eljárásokkal hagyunk nyomot magunk után a sokszorosítás jegyében a következő 50 év számára...
 
17:00 - 23:45 | attrakció, előadás, értékőrzés, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
 
„Regény-kép” - Az Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének hallgatói Történt, ami történni fog címmel egy hely-specifikus műtárgy együttest készítenek  Az egyetemistáink úgy formálják meg műveiket, hogy Miskolc belvárosának környezetében, a Hunyadi utca 5. szám kirakataiban egy összefüggő történet fázisképeit felfűzve, vizuális-művészeti sétára invitálják az utca emberét, a járókelőket, vagy éppen a kortárs képzőművészet iránt érdeklődőket. A fiatalok elképzelése nyomán installációjukban a képregény logikájával egy szerkesztett „regény-kép” sorozat rajzolódik majd ki térben és persze időben is a nézők szeme láttára.
 
18:00 - 23:45 | attrakció, gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
 
Lehengerlő művészet - A reneszánszát élő régi népi falfestő henger mintáinak segítségével készítsd el saját agyag tárgyad! A retro, a népi és kortárs egyveleg irányítója Dobos Barbara keramikus és Urbán Tibor képzőművész.
 
 
20:00 - 21:00 | egyéb, értékőrzés, kiállítás, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
 
Triviális Triennále - Slampoetry hármasban – tárlatvezetések a szokásostól eltérően…
 
21:00 - 22:00 | kiállítás, tánc, zene
 
Jazzben oldva 
Városrész
Belváros
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Családi program