Múzeumok éjszakája a Herman Ottó Múzeumban

Dátum

2017 jún

24
3525 Miskolc, Miskolc
Esemény helyszíne:
Pannon-tenger Múzeum - 3529Miskolc, Görgey Artúr út 28.

Nézze meg térképen
A Földön, vízen, levegőben tematika egy képzeletbeli utazásra invitálja a látogatókat, amely során valódi kalandok várják a múzeumi közönséget...
 
A múzeum központi épülete előtti térre – mely a múzeum szerves része – egy teraszt rendeznek be, ahol megnyitja kapuit a HOMbár, ahol egy csésze kávé, vagy egy pohár ital mellett lehet megbeszélni az éjszaka eseményeit.  Az épületben a felfedezőket várja a Pannon-tenger Múzeum és a két évszázad magyar festészeti remekműveit felvonultató Képtár, ahol meglepetésvendég fogja vezetni az érdeklődőket.
 
A Museum Dance Off 2017. verseny egyedüli kelet-közép-európai indulójaként a múzeum előre meghirdetett időpontokban flashmob keretében közös táncra hívja a közönséget, amelynek apropója a versenyfilm, amellyel az intézmény a világversenybe benevezett, és meg is nyerte azt. A közös tánc mellett koncertek is várják a közönséget, akik természetesen a filmet is megtekinthetik az est folyamán.  
 
A levegőben történő utazást egy igazi „Darumadár” biztosítja, ezt az attrakciót egy külső partnerrel oldjuk meg, a Darumadár Air Motion egy igen kedvelt látványosság, amelynek lényege, hogy egy emelőszerkezet (daru) segítségével egy madárszárnyra emlékeztető szerkezetben emelik a magasba a vállalkozó kedvű résztvevőket. 
 
A Herman Ottó Múzeum Papszer utcai Épületében ezen az estén új kiállítást nyitnak, amely egyfelől helytörténeti, másfelől sporttörténeti kuriózumnak számít. A DVTK történetét feldolgozó tárlat nem csak a miskolciak számára fontos esemény, hanem a futballrajongókat is a múzeumba vonzza. A mozgás itt is előtérbe kerül, hiszen a látogató az utazás során a futball világába kerülhet és valóságban is a lelátókon érezheti magát. 
 
 
PROGRAMOK A KÖZPONTI ÉPÜLETBEN:
 
 
15:00 - 22:00 | attrakció, tánc, zene
 
DaruMadár - AirMotion
 
A levegőben történő utazást egy igazi „Darumadár” biztosítja, ezt az attrakciót egy külső partnerrel oldjuk meg, a Darumadár Air Motion egy igen kedvelt látványosság, amelynek lényege, hogy egy emelőszerkezet (daru) segítségével egy madárszárnyra emlékeztető szerkezetben emeljük a magasba a vállalkozó kedvű résztvevőket. 
 
 
17:00 - 23:45 | egyéb, gasztronómia, tánc, zene
 
HOMbár - múzeumi tereferéző és szürcsölde
A múzeumba látogató vendégek megpihenhetnek és erőt meríthetnek a múzeumi HOMbárban incsiklandó étel és ital választékok közepette! 
 
 
17:00 - 23:45 | egyéb, értékőrzés, gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás, tárlatvezetés
 
KÉPTÁRKASZINÓ
 
„Tegyék meg tétjeiket!” Vajon melyek lesznek a Múzeumok éjszakája nyerő képei? A Képtárkaszinóban rulett, sakk, kártya és más játékok vezetik be a látogatókat a képzőművészet világába. Kalandozza végig mindenki a szerencse fiaként a képtárat. Menetlevéllel igazi élménnyé válik a látogatás! 
 
Izzó varázs 
 
ROTARY –FAZOLA Henrik kovácsbemutató a Fazola családra emlékezve
 
A föld, a levegő, a víz mellett az éjszakában a negyedik elem, a tűz is megjelenik. A Rotary Klub Miskolc szervezésében hagyományteremtő szándékkal a Múzeumok Éjszakáján emlékezünk a Fazola családra. 
 
Lázár Gáspár kovácsmester az este folyamán a kovácsmesterség rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. A felizzó vas látványa, a kovácsüllőn megszülető varázs a Szent Iván éj legszebb pillanatait jelenthetik kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 
 
 
18:00 - 18:45 | attrakció, egyéb, gyermekprogram, kreatív foglalkozás, tánc, zene
 
Museum Dance Off flashmob - nyitótánc
 
A múzeum előtti teraszon táncra hívják a látogatókat, hogy velünk együtt elevenítsék meg a 2017-es Museum Dance Off versenyre készített és megnyert kisfilmet.
 
 
20:00 - 21:00 | egyéb, tánc, zene
 
Fortuna Party Band koncert
BULI! ZENE! TÁNC és JÓKEDV!
 
 
21:30 - 23:45 | attrakció, tánc, zene
 
Riff - Raff Company koncert
BULI! ZENE! TÁNC ÉS JÓKEDV!
 
 
PROGRAMOK A PAPSZER UTCAI ÉPÜLETBEN:
 
 
18:00 - 19:00 | előadás, értékőrzés, gasztronómia, kiállítás
 
„Volt egyszer egy Stadion…” , kiállításmegnyitó
 
A Herman Ottó Múzeum 2016 őszén, a DVTK-stadion bontását megelőzően összegyűjtötte az egykori sporttelep még megmaradt történeti emlékeit.
 
A kiállított relikviákat múzeumi és magángyűjteményekkel, valamint olyan ikonikus személyek visszaemlékezéseivel egészítettük ki, akik az elmúlt évtizedekben második otthonuknak tekintették az Andrássy úti sporttelepet. Ezek felhasználásával igyekeztünk méltó emléket állítani egy olyan stadionnak, mely megannyi örömünk színhelyéül szolgált csaknem 80 éven keresztül.
 
Az értékmentést és a kiállítás megtervezését körüllengő páratlan társadalmi összefogás hűen tükrözi azt a fanatizmust, ami a vidéki sportélet fellegvárává tette a diósgyőri sporttelepet.
 
A diósgyőri sportpályák történetét bemutató kiállítás igazi sport- és helytörténeti kuriózum, hiszen a DVTK krónikájának főbb állomásait a stadion múltján keresztül ismerheti meg a látogató, kiegészítve olyan audiovizuális tartalmakkal, amelyek felejthetetlen élményt nyújtanak a vendégeknek.
 
 
18.00 Megnyitó
 
19.00-20.00 Kézműves foglalkozás: szurkolói sálak készítése és köröm-dekorálás szurkoló módra
 
22.00 DVTK Aranycsapat dvd premier
 
 
19:00 - 20:00 | gyermekprogram, kiállítás, kreatív foglalkozás
 
Kézműves foglalkozás: szurkolói sálak készítése és köröm-dekorálás szurkoló módra
 
 
20:00 - 21:00 | előadás, értékőrzés, kiállítás, tárlatvezetés
 
Tárletvezetés az „Elit alakulat” című állandó kiállításban Közreműködik: Dr. Pusztai Tamás, régész, a kiállítás kurátora
 
 
21:00 - 22:00 | attrakció, gyermekprogram, kiállítás, tánc, zene
 
Tánc, Tánc, Tánc…
 
„Egy miskolci nemes az országos politikában – Szemere Bertalan pályaképe és pályatársai” c. állandó kiállításban
 
Közreműködnek: Sárkány Egon, Tóth Bernadett, Nagy Antal, Vécsi Hédi versenytáncosok
 
 
22:00 - 23:45 | attrakció, értékőrzés, film, gasztronómia, kiállítás
 
DVTK Aranycsapat - dvd premier
 
 

Jegykonstrukciók:

Földön, vízen, levegőben alapjegy (A Múzeumok Éjszakája 2017. Herman Ottó Múzeumának kiállításaira, programjaira érvényes valamennyi kiállítóhelyre,
az egész estére.) - FELNŐTT JEGY ÁRA (karszalag): 1200 ft, GYERMEK, DIÁK ÉS NYUGDÍJAS JEGY: 600 ft

Földön, vízen, levegőben extrajegy (A Múzeumok Éjszakája 2017. Herman Ottó Múzeumának kiállításaira, programjaira érvényes valamennyi kiállítóhelyre, az egész estére, a jegy tulajdonosa jogosult 1 alkalommal a DaruMadár – Air Motion programon való részvételre.) - FELNŐTT JEGY ÁRA (karszalag és különjegy): 2500 ft, DIÁK ÉS NYUGDÍJAS JEGY (karszalag és különjegy): 2000 ft

DaruMadár pótjegy (csak karszalaggal rendelkező vendégek részére): 1500 ft

Azok számára, akik nem a központi pénztárnál – más kiállítóhelyen – váltottak jegyet és utólag szeretnénk a, DaruMadarat is kipróbálni. Célozz meg egy grafikát pótjegy (kizárólag karszalaggal váltható, a céllövöldében egyszeri alkalomra, egy fő részére
négy lövési lehetőséget biztosít.)

Jegy ára: 200 Ft.

 
Városrész
Belváros
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Családi program