Miskolci Dixieland Band - Dixie Klub

Dátum

2018 máj

29

Web: mnsz.hu/eloadasok/single/176
Esemény helyszíne:
Miskolci Nemzeti Színház - 3525Miskolc, Déryné u. 1.

Nézze meg térképen

2018. május 29-én, 19:30-tól a Miskolci Dixieland Band ad koncertet a Miskolci Nemzeti Színházban, a Játékszínben.

Szereposztás:

Balla Miklós - klarinét, zenekarvezető
Bundzik István - zongora
Gazdus István - banjo, gitár
Kacsenyák Gábor - dob
Négyesi Dániel - harsona
Szeghő Zsolt - bőgő
Várkoly Imre - trombita

A zenekarról

Az együttes 1990 szeptemberében alakult, és 1991 júniusában már fel is léptek a Diósgyőri Dixieland Fesztiválon (a fesztivál rendszeres helyszíne a Diósgyőri vár). Azóta zenéltek együtt már a hazai dzsessz és dixieland legkiválóbb képviselőivel, de a külföldi zenei élet reprezentánsaival is (Joe Muranyival, Val Visemannel, vagy Arturo Sandóval). A hazai és külföldi fesztiválokon való részvétel mellett 1993 óta Jósvafőn saját fesztivált is rendeznek, amelyen neves külföldi zenészek is megfordulnak.

Külföldön 1994-ben jártak először: Dániában a maribói és a silkeborgi dixieland fesztiválon zenéltek. 1997-től egyetlen magyar meghívottként szerepeltek a németországi Esslingenben (Stuttgart szomszédságában), ahol a város híres ünnepén koncerteztek. 2003-ban és 2004 ben Nagy-Britanniában, Birminghamben jártak, Anglia legnagyobb dixieland fesztiválján. Többször jártak Spanyolországban, majd 2007 júniusában Franciaországban képviselték Magyarországot a rueli Malmaisoni Euro Jazz Fesztiválon.

Az együttes 2005-ben elnyerte a Miskolci Gyémántok díjat, 2005-ben pedig a Miskolci Múzsa Díjat. A zenekar 2006-ban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Príma díj „magyar zeneművészet” kategóriájának közönségdíjasa volt.

Városrész
Belváros
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Zene, tánc