Öt különleges üzlet Miskolcon, amit látni kell

Elérhetőség

Miskolc,

A kereskedőváros Miskolc életében mindig voltak fontos és érdekes üzletek. Íme néhány a mai különlegesek közül, amelyek a belváros ismert épületeiben, sajátos környezettel és árukínálattal várják a vásárlókat.

Artness Művészellátó

Rákóczi u. 2. (Bejárat a Széchenyi utcáról)

A város első ún. felházának, azaz emeletes épületének földszintjén működő kis üzlet egyszerre idézi fel a régi boltok hangulatát a boltíveivel, valamint a modernkori művészkedést és kreatív foglalkozásokat az áruválasztékával. S mindez a Miskolci Galéria Rákóczi házában.

www.artness.hu

Antikvárium

Déryné utca 2.

A színház melletti sarkon sok évtizede működő üzlet belső tere még őrzi a bolthajtásokat, s a régi könyvek közt igazi kincsekre lelhetünk.

 

Képcsarnok

Széchenyi utca 21.

A miskolci Képcsarnok - egyedüliként az országban - eredeti funkcióját betöltve üzemel. A Weidlich-palota szomszédságában található igényes üzlet nem egyszerűen egy a sok közül: kiállítóterem, amelynek már a berendezése is figyelemre méltó, nemcsak az árukészlete. A lépcsőkorlátok és a csillár Madaras István ötvös- és szobrászművész alkotásai. A Szőnyi István teremben rendszeresen rendeznek kiállításokat és találkozókat az alkotókkal.

 

Györgytea bolt

Városház tér 13.

A belváros egyik legpatinásabb épületének, az Almássy kúriának a földszintjén nyílt meg Szabó Gyuri bácsi üzlete, ahol a bükki füvesember gyógyteái és könyvei is megvásárolhatók. Használják egészséggel!

www.gyorgytea.hu

 

Miskolc Bolt

Széchenyi utca 16.

Az egykori Capri cukrászda helyén található az a kínálat, amely egyesíti a turista információs irodát, a helyi termékek boltját és egy különleges kávézót. Ha egyedi, kézműves ajándékokra, miskolci emléktárgyakra vagy finomságokra vágyik, itt a legjobb helyen jár! S feltétlenül kóstolja meg a hely specialitását, a titkos recept szerint készülő Miskolc kávét is!

www.hellomiskolc.hu