Kistehén koncert a Helynekemben

Dátum

2018 jan

27

Web: www.facebook.com/events/135510690471882/
Esemény helyszíne:
HELYNEKEM - 3525Miskolc, Széchenyi u. 30.

Nézze meg térképen

2018. január 27-én, 20:00 órától a Kistehén zenekar ad koncertet a Helynekemben.

Vendég: Mongoose Limit

Jegyek elővételben: 1700 Ft/fő (a Helynekem Konyhában)

Jegyek a helyszínen: 2000 Ft/fő

A koncert után Video Disco hajnalig.

A belépő 23:30-tól: 500 Ft/fő

Kistehén Zenekar:

Kollár-Klemencz László együttese nagy utat járt be azóta, hogy a 2002-es Sziget Fesztivál reklámmal útnak indult.

Első albumuk (Zene a nyulaknak 2002) sikere után, rendre megjelenő lemezeiken rendre szerepelt egy-két olyan országos sikerű sláger, mint a Szájbergyerek, az életigenlő Szerelmes vagyok minden nőbe és a Virágok a réten, a komikus-ironikus Jó csávó a Markó, a pszichedelikus Elviszi a szél, vagy a már megjelenésekor kultikussá vált, közéleti vonatkozásokkal teli, Erdős Virág közreműködésével létrejött dalszöveg, az Ezt is elviszem magammal.

A zenekar 2010-es újjá szerveződése óta sokszínű hangzásvilágát impulzív energiával és dallamos gitármuzsikával ötvözve meghatározó része a magyar alternatív zenepalettának. Karcos, kemény, és mondanivalóban gazdag szövegvilága miatt is egyedi színfoltja a könnyűzenei életnek, és játszási célpontja a rádióknak.

A Kistehén utolsó lemeze 2014 végén, Szomjas Nők címmel jelent meg, sokan ezt tartják a legegységesebb és legizgalmasabb albumuknak. Számos díj és külföldi meghívás mellet, a zenekar 2013-ban elnyerte a Transilvanian Music Awards - on az "év alternatív együttese" címet is Erdélyben. 2017-ben, egy különleges „Best of Kistehén” koncertsorozattal ünnepelték meg 15 éves fennállásukat, és az elkötelezett közönséget. 2018-ra pedig újabb meglepetéseket tartogatnak!


A zenekar tagjai:
Kollár-Klemencz László – gitár, ének
Vajdovich Árpád – bass, vokál
Bujdosó János – gitár, vokál
Jancsovics Máté – dob
Weil András – billentyűk, vokál

Vendég: Mongoose Limit

A Mongoose Limit 2011-ben alakult, majd első saját albumát 2015-ben az Origo Stúdióban vette fel. Az Easy című album 2016 februárjában jelent meg digitális formában a legtöbb zenemegosztó oldalon, valamint szeptemberben CD-n is a Zoolite Music gondozásában. A megjelenést egy lemezmutogató mini turné követett, amelynek első állomása az A38 hajó volt.
2017-ben a zenekar második albumán dolgozik, amelyből egy dal már meg is jelenet. Ez lett a Vision.

Városrész
Belváros
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Zene, tánc