Királyok, királynék, szerelmek

Dátum

2018 aug

18

Web: diosgyorivar.hu/kiralyok-kiralynek-szerelmek
Esemény helyszíne:
Diósgyőri vár - 3534Miskolc, Vár u. 24.

Nézze meg térképen
Dátum: 2018. augusztus 18.
 
Időpont: 19:30 - 23:30
 
Helyszín: Felső várudvar

 

Kapunyitás: 19:30

19:40 – 22:40 Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban
A vár népe szerelmi titkokról mesél.
A vártúrák 20 percenként indulnak.

Ismétlődő programok:

  • Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend bemutatói
  • Veronai Zappato - a nagy mágus”
  • Szerenád, trubadúr ének
  • Szerelmi tűztánc – tűzszelídítők
  • Fáklyás gyógynövény bemutató a gyógynövénykertben (a vár gyógynövény szakértője a középkori szépítkezés rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket).

Folyamatos programok:

  • „Trubadúr tour” szerelmes versíró műhely (Utazz a költészet szárnyán az időben! Versíró műhelyünkben a középkori világi költészet formái kelnek életre játékos módon, gyakorlatban. Avatott lovagköltő és muzsikus segítségével szavakba öntheted érzéseidet, kipróbálhatod milyen volt lovagként udvarolni.)
  • Lovagi próbák a hölgyek kegyeiért
  • Középkori szerelmi ábrázolások

A jegyeket meghatározott időpontokra értékesítjük 19:40- 22:40 között, mivel a folyamatos programok mellett az éjszakai rendezvény magában foglal egy különleges tárlatvezetést is a Diósgyőri vár termeiben, amelyen kisebb csoportokban vehetnek részt az érdeklődők abban az időpontban, amelyre jegyüket megváltják. Emellett 19:30 és 23:30 között folyamatosan részt vehetnek a rendezvény programjain.

Az időpont, amely a megváltott jegyen szerepel csupán a tárlatvezetés időpontját jelzi, minden látogató már kapunyitástól beléphet a rendezvény területére. Kérjük, hogy a jegyen szereplő időpontban jelenjen meg az indulási pontnál a Felső várudvaron, mivel ha lemarad, sajnos nincs lehetőség arra, hogy a későbbiekben részt vegyen a sétán. Megértésüket köszönjük!

Jegyárak:

Felnőtt: 1900 Ft, Gyermek, diák és nyugdíjas: 1000 Ft, 0-3 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható

Jegyek kaphatók: Online a www.diosgyorivar.hu-n és a www.jegy.hu-n, valamint a Miskolci Kulturális Központ központi jegypénztárában (Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár utca 24. Tel.: 46/533-355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartják!

 

Városrész
Miskolc - Diósgyőr
Esemény jellege
Szabadtéri | Fedett
Esemény típusok
Családi program