HORIZONT Nemzetközi Táncfesztivál

Dátum

2017 ápr

25
-

2017 ápr

29

Web: www.mnsz.hu
Esemény helyszíne:
Miskolci Nemzeti Színház - 3525Miskolc, Déryné u. 1.

Nézze meg térképen

Hagyományteremtő céllal idén először rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. A tánc határokon átívelő közös nyelv a világ minden pontján, a kortárs mozdulatművészet pedig ma a legizgalmasabb műfaj.

Az április 25-29. között megrendezésre kerülő fesztiválra neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg a Miskolci Balett, akiknek színvonalas produkciói bebizonyítják a nézők számára, hogy a kortárstánc nem egy elvont, megfoghatatlan valami, hanem szórakoztató, érdekes és mindenki számára érthető színházi élmény.

 

Fesztiválprogram:
 
Kamaraszínház:
 
Április 25. kedd 19.00 PRIYÉR’ SI PRIYER’
(Company Soul Sity – Franciaország)
 
A Priyèr Sï Priyèr előadás egy rítus, amely beindítja az intuíciót, hogy megérezhessük a mindennapi dolgokon túli rejtélyeket. A Soul City Company Reunion sziget legrégibb táncegyüttese. Hip Hop a mozgásuk alapja, de meghatározott táncstílus helyett egy gondolkodásmódot képviselnek, amely generációról generációra öröklődik már több, mint húsz éve.
 
Április 26. szerda 19.00 REQUIEM
(Kecskemét City Balett – Magyarország)
 
„A Requiem alkalmas arra, hogy olyasmiről beszélgessünk, amelyről a hozzánk legközelebb állókkal is csak a legritkább esetben szoktunk.” - Barta Dóra, koreográfus-rendező, a Kecskeméti City Balett vezetője, Mozart zenéjén keresztül beszél a gyászról, azonban érdekes nézőpontból, egy kisfiú szemén át vizsgálja azt. 
 
Április 27. csütörtök 17.00 TRASHedy
(Performing Group – Németország)
 
A TRASHedy humorral mesél - a tánc nyelvén - furcsa evolúciónkról, és ezen keresztül tudatos életmódra és környezetvédelemre motivál fiatalokat és felnőtteket egyaránt. A Performing Group egy fiatal, innovatív színházi társulat, amely konvencióktól mentes témákat dolgoz fel, szokatlan színházi eszközökkel. 
 
Április 28. péntek 19.00 SZÁLKÁK
(Feledy Project – Magyarország)
 
A Szálkák, Pilinszky János azonos című kötete inspirálta előadás, rólunk, emberekről szól. „Azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége.” – mondta el Feledi János, rendező. A Feledi Project célja, hogy sajátos formanyelven hozzon létre minőségi produkciókat, magasan kvalifikált művészekkel.
 
 
Játékszín:
 
Április 25. kedd 20.30 MOVING OUT
(Anna Piotrowska – Lengyelország)
 
Az improvizációkra épülő moving ---- -- out című előadás kifejezetten a Horizont Fesztivál számára készül, az ősbemutatót a fesztivál nyitónapján láthatja majd a közönség. Anna Piotrowska koreográfus, rendező, tanár és előadó a varsói „mufmi” dance theatre igazgatójaként több mint negyven alkotást hozott létre 1995 óta. 
 
Április 26. szerda 10.00 és 14.00 JAPANESE GARDEN
(Compagnia TPO – Olaszország)
 
Interaktív tánc- és színházi előadás gyerekeknek
 
A japánkert csupa meglepetés. Ügyesnek kell lennie annak, aki a gyorsan mozgó lótuszlevélen akar maradni! A gyerekek felfedezhetik a teret, a megjelenő képek, a megszólaló hangok logikáját.  Az olasz TPO Európa egyik legeredetibb gyerekszínházi társulata. A ccc, children cheering carpet (gyermekvidító szőnyeg), az a technológia, amelyre ez az interaktív előadás is épül. 
 
Április 27. csütörtök 19.00 Dr.
(Trojka Színházi Társulás – Magyarország)
 
Életünk egyharmadát töltjük alvással. Az álmodásnál nincs is közvetlenebb élményünk és találkozásunk a tudatalattinkkal. A Trojka Színházi Társulás álomszínháza Kafka: Egy falusi orvos című novella átiratából készült.
 
Április 29. szombat 19:00 HARLEQUINADE
(Miskolci Balett Bemutató előadás – Magyarország)
 
A commedia dell’arte, a klasszikus balett, a pantomim és a bohócszámok tradíciójából készült előadás a tánc és a színház között keresi az átjárás lehetőségeit. A számos díjjal elismert Gergye Krisztián először rendez önálló előadást a Miskolci Nemzeti Színházban, a Miskolci Balett tagjaival.
Városrész
Belváros
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Fesztivál | Sportrendezvény