Esztenás táncház

Dátum

2019 márc

29

Web: www.esztenas.hu/
3525 Miskolc, Városház tér

Nézze meg térképen

Az Esztenás táncház pénteken, három zenekar közreműködésével, felváltva moldvai és vonós muzsikával várja a közönséget.

Minden alkalommal 18:00 órától gyermektáncház, 20:00 órától felnőtt táncház a Fráter György Katolikus Gimnázium Dísztermében.

Az Esztenás együttes alkalmain a járni már tudó apróságoktól az óvodásokon át kisiskolásokig mindenki megtalálhatja a neki szóló muzsikát. A másfél órás programban a gyerekek és szüleik közösen vesznek részt, és kapcsolódnak be a gyermekdalok, páros- és körjátékok, ritmusfejlesztő mondókák és egyszerűbb néptáncok zenei- és mozgásvilágába. A szünetben ritmushangszerek kipróbálásával egybekötött daltanítást tartanak. A táncházat vezeti Sinka Tímea.
 
Az Agyagbanda csángó táncházában kezdők és haladók számára egyaránt folyamatos tánctanítást, táncházvezetést biztosítanak. A több mint negyvenféle moldvai körtánc, páros tánc, lánc- és sortánc könnyen elsajátítható. Ritkán és alkalomszerűen gyimesit is tanítanak, a táncközi szünetben pedig időnként népdaltanítással várják a közönséget. A táncházat vezeti Bernáth Richárd.
 
A “Fazekas” Szülői Zenekar vonós táncházában minden korosztálynak, kicsiknek és nagyoknak is szól a népzene és a tánctanítás. A felnőtt közönségnek magyarországi és erdélyi táncrendeket muzsikálnak. A táncházakat vezeti Hejczei Gabriella és Repka Gyula.
 
A belépés ingyenes!

Időpontok 2019. második félévben

október 4. Esztenás gyermektáncház, Agyagbanda moldvai táncház

október 18. Árok zenekar vonós táncháza

november 8. Esztenás gyermektáncház, Agyagbanda moldvai táncház

november 22. Árok zenekar vonós táncháza

december 6. Esztenás gyermektáncház, Agyagbanda moldvai táncház

 
További információ: esztenas.hu
Városrész
Belváros
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Családi program | Ismétlődő programok | Zene, tánc