Esztenás táncház

Dátum

2019 jan

25

Web: www.esztenas.hu/
3525 Miskolc, Városház tér

Nézze meg térképen

Az Esztenás táncház pénteken, három zenekar közreműködésével, felváltva moldvai és vonós muzsikával várja a közönséget.

Minden alkalommal 18:00 órától gyermektáncház, 20:00 órától felnőtt táncház a Fráter György Katolikus Gimnázium Dísztermében.

Az Esztenás együttes alkalmain a járni már tudó apróságoktól az óvodásokon át kisiskolásokig mindenki megtalálhatja a neki szóló muzsikát. A másfél órás programban a gyerekek és szüleik közösen vesznek részt, és kapcsolódnak be a gyermekdalok, páros- és körjátékok, ritmusfejlesztő mondókák és egyszerűbb néptáncok zenei- és mozgásvilágába. A szünetben ritmushangszerek kipróbálásával egybekötött daltanítást tartanak. A táncházat vezeti Sinka Tímea.
 
Az Agyagbanda csángó táncházában kezdők és haladók számára egyaránt folyamatos tánctanítást, táncházvezetést biztosítanak. A több mint negyvenféle moldvai körtánc, páros tánc, lánc- és sortánc könnyen elsajátítható. Ritkán és alkalomszerűen gyimesit is tanítanak, a táncközi szünetben pedig időnként népdaltanítással várják a közönséget. A táncházat vezeti Bernáth Richárd.
 
A “Fazekas” Szülői Zenekar vonós táncházában minden korosztálynak, kicsiknek és nagyoknak is szól a népzene és a tánctanítás. A felnőtt közönségnek magyarországi és erdélyi táncrendeket muzsikálnak. A táncházakat vezeti Hejczei Gabriella és Repka Gyula.
 
A belépés ingyenes!

Időpontok 2019. első félévben

május 10. Fazekas Szülői Zenekar vonós táncháza

május 24. Esztenás gyermektáncház, Agyagbanda moldvai táncház

június 7. Fazekas Szülői Zenekar vonós táncháza

 
További információ: esztenas.hu
Városrész
Belváros
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Családi program | Ismétlődő programok | Zene, tánc