Díjlovagló Országos Bajnokság

Dátum

2017 szept

08
-

2017 szept

10

Web: www.diosgyorivar.hu/dijlovaglo-orszagos-bajnoksag
Esemény helyszíne:
Lovagi tornák tere és Vásártér - 3534Miskolc, Tapolcarét utca

Nézze meg térképen
2017. szeptember 8-10. között már második alkalommal rendeznek Díjlovagló Országos Bajnokságot a Lovagi Tornák Terén, mely hazai viszonylatban az év legkiemelkedőbb, legrangosabb díjlovas eseménye a nemzetközi versenyek mellett. A megmérettetés a nézőknek is izgalmas látványosság, hiszen vasárnap zenés kűrökben is gyönyörködhetnek azok, akik ellátogatnak a Lovagi Tornák Tere ingyenes versenyeire.
 
A tavalyi átütő siker után ismét a Diósgyőri vár lábánál rendezi meg a díjlovagló szakág az év legrangosabb hazai bajnokságát. A 4-5- 6 éves Fiatal Lovak Bajnoksága, az Amatőr Lovasok Bajnoksága (Könnyű kategória) a Közép-, és a Nehéz kategória Bajnoksága mellett a Magyar Bajnoki címért mérkőznek meg a lovasok. A rendezők 70-80 lovat várnak a versenyre: a teljes magyar élmezőnyt, közöttük az idei év korosztályos bajnokait, a korosztályos és felnőtt Európa bajnokságokon valamint a Fiatal Lovak Világbajnokságán indult magyar lovasokat.
 
A versenyt olimpiai bírók munkája is segíti; Thomas Lang Ausztriából, Monique PEUTZ- VEGTER és Eduard De Wolff van WESTERRODE Hollandiából. A vasárnapi nap folyamán szinte egész nap zenés kűrökben gyönyörködhet a közönség, ami még a laikus emberek számára is élvezhető látványosság. A verseny zárásaként a Szakbizottság Bajnokavató ünnepséggel készül, melynek tervezett időpontja: vasárnap 17:00.
 
A verseny fő támogatói: INTELLIO, CSOPA, BUDA GOURMET, valamint a Lovasvilág, PAVO, Otto Sport International GmbH., Tanita Lovasbolt, Puhi Tárnok, OTP, Ariat, Equistro, Hell Energy, Pannon Major, Szöszy Fashion.
 
Aktuális információ: www.dijlovasok.hu
 
Mindhárom napon a programok reggeltől estig tartanak.
Városrész
Miskolc - Diósgyőr
Esemény jellege
Szabadtéri
Esemény típusok
Családi program | Sportrendezvény