Bükki túrák áprilisban a Lillafüredi Sport- és Kalandparkkal

Dátum

2018 ápr

07

Web: www.dvtkpark.hu/?hir=5251692737
Esemény helyszíne:
Lillafüredi Sport- és Kalandpark - 3517Miskolc - Lillafüred, Erzsébet sétány 8.

Nézze meg térképen

Lillafüred a Bükk gyöngyszeme, egyben Miskolc és a térség ékköve. Már közel száz évvel ezelőtt is felismerték a hely különleges adottságait és természeti értékeit, épp ennek okán az országban elsőként kapott klimatikus gyógyhelyi minősítést. Ezáltal mindamelett, hogy minden évszakban a Bükk legszebb részein barangolhat az ember, egy itt eltöltött kellemes bizonyítottan gyógyító hatással van a testre és lélekre. A helyi adottságok lehetővé teszik, hogy mindenki a kedvének és edzettségének megfelelő túrázási lehetőségek közül választhasson!

 

Április 7. - FEHÉRKŐ TÚRA

 

A Lillafüredi Sport- és Kalandpark felett magasodó szemkápráztató mészköves sziklaszirt a Bükk egyik legszebb panorámájával várja a turistákat. A középső-triász kori képződmény amelett, hogy közkedvelt célpontja a lillafüredi kalandoroknak, népszerű sziklamászó hely is függőleges kőfalaival.

Túra indulás: 11:00

Túra típusa: közepes

Túra időtartama: kb. 2 óra és 5,7 km

Szint: 300 m

 

Április 14. - TÓKERÜLŐ SZELETA TÚRA

 

A Kadic Ottokár által több mint száz éve feltárt barlang a kutatások alapján az ősidőkben elődeink kedvelt szálláshelye volt, Európa szinten is kiemelkedő régészeti lelet. A fokozottan védett barlanghoz a régi idők hámorainak működtetéséhez felduzzasztott, ma mar festői szépségű tó, a Hámori-tó megkerülésével jutunk el.

Túra indulás: 11:00

Túra típusa: közepes

Túra időtartama: kb. 2 óra és 6,5 km

Szint: 250 m

 

Április 21. - BÜKKSZENTKERESZTI KILÁTÓ TÚRA

 

A 2014-ben épült fa kilátó, bár nem tartozik a nagy magassággal rendelkező kilátók közé, kedvező elhelyezkedése okán mégis remek panorámával csábítja a természetjárókat. Csúcsáról megtekinthető Magyarország egyik legmagasabban fekvő települése, Bükkszentkereszt girbegurba utcáival, valamint tiszta időjárás esetén egészen a Magas-Tátra csúcsaiig is el kehet látni.

Túra indulás: 11:00

Túra típusa: közepes

Túra időtartama: kb. 3 óra és 10 km

Szint: 400 m

 

Túra információk

 

A túrákon való részvétel díja 500 Ft/fő, mely tartalmaz 1 db 0,5 l-es szénsavas vagy szénsavmentes ásványvizet, és egy, a Lillafüredi Sport- és Kalandparkban felhasználható kedvezménykupont!

 

Előzetes regisztráció: dvtkpark@dvtkpark.hu vagy +36-30-336-2176

 
Városrész
Bükkszentkereszt | Miskolc - Lillafüred
Esemény jellege
Szabadtéri
Esemény típusok
Túra