XXII. Borsodi Fonó Folkfesztivál a Diósgyőri várban

Dátum

2018 jún

01

Web: www.diosgyorivar.hu
Esemény helyszíne:
Diósgyőri vár - 3534Miskolc, Vár u. 24.

Nézze meg térképen

Autentikus magyar népzene és világzene, táncházak, népművészeti bemutatók és sokszínű kísérőprogramok várják a látogatókat az idén huszonkettedik alkalommal megrendezett Borsodi Fonó Folkfesztiválon a Diósgyőri várban és a Lovagi Tonák terén.

 

1. nap - 2018. június 1.

16:00 - Fodor Shodor Balázs – Vásártér
17:30 - Szinvavölgyi Néptáncműhely- Vásártér
18:30 - Fodor Shodor Balázs – Vásártér
19:30 - Csík zenekar + Karácsony János James – Lovagi Tornák Tere
21:00 - Petruska – Vásártér
22:00 - Ocho Macho – Lovagi Tornák Tere
23:30 - LuiBig – Vásártér

19:30 - Csík zenekar koncert

A Csík zenekar 20 éve meghatározó szereplője Magyarország népzenei életének. Rengeteg koncert, táncház és jó néhány sikeres zenei album tette népszerűvé nemcsak a zenekart, de a magyar népzenét is - hazánkban és külföldön egyaránt. A zenekar immáron több mint 20 éve tart rendszeresen magyar táncházakat. Házigazdaként neves népművészeket, zenészeket fogadnak itt, de tehetséges fiatal szólisták, táncosok és táncházi zenekarok számára is fellépési lehetőséget biztosítanak. A zenekar koncertműsorában elsősorban magyarországi és erdélyi magyar népdalok illetve táncmuzsikák hallhatók, de román táncdallamok is szerepelnek.

22:00 - Ocho Macho koncert 

Jó nekem, El Mundo Fantastico, Pancho, Képzeld el Másképp, Maskaray – ismerős dalcímek, amelyek egy Kőszeg-Szombathely vonalon érlelődött garázszenekartól indultak és már bejárták az ország minden részét. A 15 éves, kétszeresen platina- és aranylemezes banda minden jelentős hazai fesztivál állandó szereplője. Hitvallásuk: Élő zenét és koncerteket mindenkinek! A zenei stílusukban a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik – ez az általuk„huppogásnak” nevezett muzsika. Nevük pedig spanyolul annyit tesz, „nyolc hím” - a fordítás egyébként viccesen és szándékosan helytelen, a pontos változat Ocho Machos lenne. "Ők az ország egyik legnépszerűbb bulizós klub- és fesztiválzenekara, a skás-reggae-s, latinos-funkos-punkos Ocho Macho." - HVG

 

2. nap - 2018. június 2.

18:00 - Kardos Horváth János szerzői estje – Vásártér
19:30 - Zion refresh – Vásártér
21:00 - Rúzsa Magdi – Lovagi Tornák Tere
23:00 - LuiBig – Vásártér

 

21:00 - Rúzsa Magdi koncert 

Felejthetetlen koncert egy csodás helyszínen, a Lovagi Tornák Terén - háttérben a kivilágított Diósgyőri várral. Rúzsa Magdi ezen az estén is elvarázsolja a közönséget.

"1985. november 28-án születtem Vrbas városában, Vajdaságban, első dolgom az volt, hogy ordítottam egy nagyot, nos hát azóta ragaszkodom Én, Rúzsa Magdi a hangomhoz.
2006. május 20-án újjászülettem, mert, hogy megnyertem a Megasztár című vetélkedőt, végre lett közönségem, megnőtt a lelkem és megígértem ezentúl adni fogok, már amit az ember a hangjával adni tud. Semmi mást nem kérek, csak erőt, hogy végig tudjam járni az utamat. Az angyalok velünk…"

 

Folyamatos programok a Diósgyőri várban: hintalóménes és szőnyegovi, kézműves bemutatók (fazekas, kovács, teknővájó, fafaragó, gyöngyfűző), „Fonó liget”, fényfestés

Folyamatos programok a Vásártéren: szekrényjátékok (repülő angyal, zuhanó ördög, Noé bárkája), falusi „utcácska” ahol a Számadó zenekar húzza a talpalávalót, szalmabála-labirintus, gasztronómiai- és kézműves vásár

 

Jegyek: 

  • Napijegy: 3500 Ft
  • Gyermek napijegy (3-14 éves korig): 1200 Ft
  • 0-3 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható.
  • Bérlet: 5500 Ft (Kétnapos bérlet)

A belépő a rendezvény napján tárlatvezetéssel egybekötött várlátogatásra is jogosít.

Jegyek kaphatók: Online a www.diosgyorivar.hu-n és a www.jegy.hu-n, valamint a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában (Miskolc, Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár utca 24. Tel.: 46/533-355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.

 

Városrész
Miskolc - Diósgyőr
Esemény jellege
Szabadtéri
Esemény típusok
Családi program | Fesztivál | Zene, tánc