B!ke Day

Dátum

2017 júl

01

Esemény helyszíne:
Szent István tér - 3525Miskolc, Szent István tér

Nézze meg térképen
Miskolc legnagyobb bringás bulija 2017. július 1-jén 14 órától a Szent István téren.
 
Miskolcra érkezik a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros körverseny. A 11 magyar városban megforduló népes mezőny a király szakasz teljesítése után, július 1-jén Miskolc belvárosában teker át a célkapun. A nemzetközi szinten is kiemelkedő magyar és külföldi sportolókat felvonultató sportesemény Miskolcon olyan, családokat is vonzó és megmozgató rendezvénnyel egészül ki, ahol különleges, a kerékpározáshoz kapcsolódó attrakciók, programok várják a kicsiket és nagyokat. Lesz óriás Group Cycling, triálshow, e-bike, kertmozi, hihetetlen tandem és bringával hajtott limonádégyár.
 
A kreatív foglalkoztató, a mini KRESZ-pálya, trambulin, és az Egyszervolt mesezenekar a legkisebbeket szórakoztatja majd, de rácsodálkozhatunk arra is, hogyan lehetséges egy keréken szaxofonozni.
 
Nem maradhat ki a jótékonyság sem, a Magyar Vöröskereszt B.-A.- Z. Megyei Szervezete egyebek mellett véradást is szervez.
 
A programokat este az After-Bike Party zárja, ahol neves lemezlovasok mozgatják meg mindazokat, akik a nap folyamán még nem fáradtak el eléggé.
 
A rendezvényre látogatókat értékes nyeremények is várják, akik pedig kerékpárral érkeznek, a város erre az eseményre kialakított legnagyobb bringatárolójában helyezhetik el kerékpárjukat, amiért még ajándék is jár.
 
 
RÉSZLETES PROGRAM:
 
2017. július 1., Szent István tér
 
- 15 órától a kreatív sátornál Hideg Imre játékmester invitálja a kicsiket és nagyokat közös játékra
 
- 15.30 órától a színpad előtti területen a Technogym jóvoltából GROUP CYCLING óra Körtvélyessy Ákossal
 
- 16 órától az Egyszervolt Mesezenekar szórakoztatja a kicsiket
 
- 17 óra körül a Tour de Hongrie miskolci befutója a tér túloldalán, a Kálvin János utcán, majd a díjátadó a nagyszínpadon
 
- 17.30 óra körül ráadás GROUP CYCLING Körtvélyessy Ákossal
A közös tekerés után, kb. 18 óra után valamivel jön a tombolasorsolás - a Decathlon jóvoltából fődíjként egy kerékpárt sorsolunk ki azok között, akik részt vettek és teljesítették a B!KE DAY pecsétgyűjtő játékát!
 
- 18.30-tól kicsit pihenhetünk, mert egy igazi bringás retro film vetítésével megnyitjuk a kertmozit, BMX Banditák Nicole Kidman főszereplésével
 
- Este 8 órától indul a B!KE DAY after party DJ Franky-vel, DJ totpetivel, valamint itt lesz Revolution és Bárány Attila is.

 

KÜLÖNLEGES PROGRAMELEMEK:

- A Kerékpáros Miskolc Egyesület valamint a Rendőrség közreműködésével és jóvoltából a legkisebbeket különleges ügyességi pálya és közlekedési totó várja majd.
 
- A Factory Aréna támogatásával és szervezésében, a Szent István tér melletti kis parkban, ahogy ők hívják, a gödörben, a nagyobbak tehetik majd próbára ügyességüket az extrém sport területén.
 
- A Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete a véradás mellet bringás csodákkal is készül, melyekkel a B!ke Dayre kilátogatók eddig biztosan nem találkoztak még.
 
- Lesz kreatív foglalkoztató, virtuális világ, e-bike pálya és térképes meglepetés, de a Miskolctapolcai Strandfürdő és a Techno Gym jóvoltából nagyszabású szabadtéri kerékpáros aerobic órákra is lehet majd regisztrálni.
 
- A rendezvényre megnyílik a város legnagyobb kerékpártárolója a Városházán, annak érdekében, hogy a B!ke Day küldetésének megfelelően minél többen tudjanak két keréken érkezni.
 
- Kertmozivá alakuljon át a Szent István tér. Vetített film: BMX bantidákkal, amelyet az egész család együtt nézhet.
 
- Az egyik legfontosabb esemény, a miskolci király etap befutója lesz, melyet a Tour de Hongrie díjátadója követ. Lesznek nyeremények, ajándékok, tombola.
Városrész
Belváros
Esemény jellege
Szabadtéri
Esemény típusok
Fesztivál | Sportrendezvény