Bevezetés az alkímia világába - Diósgyőri vár

Dátum

2018 márc

25

Web: diosgyorivar.hu/programok
Esemény helyszíne:
Diósgyőri vár - 3534Miskolc, Vár u. 24.

Nézze meg térképen

2018 ápr

28
Az alkímia egy varázslatos ősi tudomány, melyet évszázadok óta titkok öveznek. Az alkímia szó hallatán mindenkinek az arany készítés jut eszébe, de nem csak ezzel foglalkoztak az alkimisták: próbálták megfejteni az örök élet titkát, valamint előállítani a bölcsek kövét is, hatalmas tudást halmozva fel. Ismerték a csillagok, bolygók állását és azok jelentését, az állatokat, növényeket, ásványokat és egyéb természetben is fellelhető anyagokat. Ezeket a tanokat használták például a középkori boszorkányok, füves emberek, javasasszonyok is.
Szeretnéd megtudni, hogy milyen bájitalokat készítettek a boszorkányok? Melyek a varázslatos erejű növények és milyen "rontások" elűzésére, kivédésére használhatóak? A holdfázisok, napfordulók milyen jelentőséggel bírtak őseink életében, mit ünnepeltek ekkor?  Érdekel a boszorkány kenőcs összetétele, melytől állítólag repülni is tudtak a mágikus tanok tudói? Ezekről és sok más érdekességről is szó lesz majd az előadások során...
 
A következő előadást 2018. március 25-én és április 28-án tartják a Diósgyőri vár borozójában 11:00, 13:00 és 15:00 órai kezdettel.
 
A rendezvény várbelépővel látogatható.

 

Városrész
Miskolc - Diósgyőr
Esemény jellege
Fedett
Esemény típusok
Családi program