Ásatás betekintő séta a Diósgyőri várban

Dátum

2017 szept

01
-

2017 nov

30

Web: www.facebook.com/events/112634446094869/
Esemény helyszíne:
Diósgyőri vár - 3534Miskolc, Vár u. 24.

Nézze meg térképen
NOVEMBER végéig lehetőséget biztosítanak arra a Diósgyőri várban, hogy a közönség is megismerje, hogyan zajlik egy ásatás, milyen útja van egy tárgynak az előkerüléstől a kiállításig.
 
Láthatnak pecsétnyomót, középkori pénzérmét és kerámia töredékeket is, amelyet a régészek az egykori Huszárvár területén találtak, ahol jelenleg is folyik a munka. A Látogatóközpont tervezett helyén egy Mátyás korabeli épület falait is feltárták a szakemberek, amelyből egyelőre két helyiség látható. A várárokból és a Déryné-ház előtti területről is érdekes leletek kerültek elő. Ágyúgolyót, ón kannát, Mátyás korabeli cserép töredéket, hajtűt, lakatot, kulcsot is rejtett a föld. 
 
Szakavatott vezető kb. fél óra alatt végig viszi az érdeklődőket a területen, bemutatja az itt zajló munkát és minden felmerülő kérdésre válaszol. 
 
A programot 10 éves kor felett ajánlják!
 
A sétán tárlatvezetésre jogosító jeggyel (felnőtt 1 500 ft/fő, gyermek, diák, nyugdíjas 1 200 ft/fő) lehet részt venni, hétköznap 9 és 15 óra között.
 
A részvétel regisztrációhoz kötött, bejelentkezni az info@diosgyorivar.hu e-mail címen, vagy a 46/533-355-ös telefonszámon lehet.
 
Városrész
Miskolc - Diósgyőr
Esemény jellege
Szabadtéri
Esemény típusok
Családi program | Gyermekrendezvény | Túra