Arcok a múltból - kiállítás

Elérhetőség

3530 Miskolc, Papszer utca 1.
2017. szeptember 15-től megtekinthető a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai kiállítási épületében a Rajzóra a múzeumban! kiállítási sorozat következő tárlata, mely az Arcok a múltból címet viseli. A tárlat a hitvilágok válogatott emlékeit mutatja be az őskortól a középkorig a Herman Ottó Múzeum gyűjteményében.
 
A kiállításon látható emberábrázolások – agyagszobrocskák és arcos edények – a kárpát-medencei őskori kultúrák természethez erősen kötődő, rítusokban gazdag életébe engednek bepillantást. Megismerkedhetnek egy Földközi-tengeri kagylófélével, és az ebből készült különleges ékszerekkel is, melyek az újkőkori társadalomról szolgálnak érdekes információkkal. Nagyot ugorva az időben a magyar középkor néhány bibliai és mitológiai témájú alakos ábrázolását és az ezekhez kapcsolódó történeteket is felvonultatják.
 
Várnak mindenkit, köztük az iskolás csoportokat, hogy a tárgyakat végignézve rajzolja meg saját elképzelését ember és a természetfölötti kapcsolatáról, az évszázadokon át változó vallási hiedelmekről, szimbólumokról, vagy rögtönzött restaurátor műhelyben maga rakja össze e rejtélyes kirakós játék darabjait!
 
 
A kiállítás megnyitóját 2017. szeptember 15-én tartják 17:00 órakor.
 
A vendégeket köszönti és a kiállítást megnyitja Dr. Pusztai Tamás régész.
 
A megnyitót követően a tárlatban vezetést tart Dr. Csengeri Piroska régész, a kiállítás kurátora.
 
A kiállításra szeretettel várják iskolai csoportok bejelentkezését rajzórák megtartásához. A programokkal kapcsolatos további részleteket a következő elérhetőségeken kérhetik: 
+36 70 42 54 273
hermanmuzeumlatogatas@gmail.com