10 éves a MIDMAR Kft., Miskolc turisztikai szervezete

10 éves a MIDMAR Kft., Miskolc turisztikai szervezete

Mindennek van kezdete, így a MIDMAR Kft.-nek is. Bár kifejezett turizmusmarketing tevékenységet már 2000-től végzett a város a Polgármesteri Hivatal Kulturális és Vendégforgalmi Osztályán keresztül, de önálló szervezetként 2012 szeptemberében jött létre a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. (ezt többet nem írjuk le, inkább Miskolc TDM szervezeteként vagy Hello Miskolcként szeretjük magunkat emlegetni). A kft. alapító tulajdonosai a Miskolci Önkormányzat, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület és a Miskolc Holding Zrt. voltak.

A hivatalos formaságok után inkább szóljunk arról, hogy milyen nagyobb mérföldkövei voltak a TDM szervezet életének, melyek azok az emlékezetes történések, projektek, melyek jelen voltak az elmúlt tíz év során (a teljesség igénye nélkül, hiszen az még a blog műfajának hosszúságát is kimerítené).

A város hivatalos turisztikai portáljának létrehozása. A hellomiskolc.hu weboldal a magyar nyelven kívül még angol, német, lengyel, szlovák és orosz nyelveken is elérhető. A portál a közelmúltban tartalmában és megjelenésében is megújult, a nyelvi mutációk elkészítésén most dolgozunk.

Bakancsban és tűsarkúban heti programajánló hírlevelünket már közel félezer alkalommal küldtük ki turisztikai szolgáltatóinknak és a programokra éhes feliratkozóknak. Az online hírlevél egy fix pont az életünkben, ha csütörtök délután, akkor ’bakancs kiküldés’.

2013 júliusa óta a Széchenyi u. 16. a cég központja. A Capri Cukrászda korábbi helyén jött létre a Tourinform iroda - Miskolc Bolt - Miskolc Kávézó hármasa, ahol elegáns környezetben lehetett fogadni a város turistáit és a helyi vendégeket. A „triumvirátus” 5 éve megszűnt, azóta a Tourinform iroda újabb átalakításon esett át, és az országos valamint a Miskolc arculatnak is megfelelő, korszerű, letisztult környezetben várja ügyfeleit. A Tourinform irodán belül található Miskolc Boltban a környékbeli termelők kézműves termékeit és Miskolc logóval ellátott ajándéktárgyakat lehet megvásárolni, de térképek, könyvek, bükki borok is szerepelnek a mindig megújuló kínálatban.