Lillafüredi függőkert


Kihagyhatatlan élmény a minden évszakban páratlan látnivalókat kínáló, hat tematikus terasszal rendelkező függőkert!



A Fiatalság és a találkozások terasza a függőkert legnagyobb, egybefüggő fogadótere, amely az ide érkezőknek kikapcsolódást nyújt, a gyermekek számára pedig játszóterületként szolgál.

A Vízesés teraszáról csodálatos, közvetlen közeli kilátás nyílik az ország legmagasabb, 20 m magasból lezúduló Szinva vízesésére.

A Virágok terasza Tavasztól őszig színes virág kavalkádot kínáló kert.

A Zene terasza kamarakoncertek és a szólómuzsikálás helyszíne.

A Költészet teraszán találod József Attila egész alakos szobrát, hiszen a költőt Lillafüredi tartózkodása ihlette az Óda című vers megírására. A szobor és környezete a költészettel, irodalommal kapcsolatos események színhelyéül szolgál.

A Szobrászat terasza szobrok, képzőművészeti alkotások kiállítóhelye, itt találod Varga Éva szobrászművész alkotását is. A nagy természettudós Herman Ottót, madarakkal a tenyerében örökítette meg az alkotó! 

A függőkerten végigfutó útvonal egy "tematikus sétány", mely a Szinva tanösvényre fűződik rá, azt gazdagítja kilenc állomáshelyével. Az egyes megállók a költészetről, a költőkről, a természettudósokról, a szerelemről szólnak; de kellő hangsúlyt kapnak a természeti és a mesterségesen épített környezeti elemek is: a vízesés - mely az ország legmagasabb vízesése -, az Anna-barlang, a Garadna-patak, a József Attila-szobor, a kőbe vésett Óda idézet.

A terület részben akadálymentesített, így végigjárásakor vedd figyelembe, hogy a teraszokat hosszabb rövidebb lépcsősorok kötik össze!